úterý
15. října 2013
19:00 hod.

MF OUTDOOROVÝCH FILMŮ 2013

Prestižní 11. ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů se uskuteční v našem regionu od 14. do 19. října, to ve třech městech – Jablonci nad Nisou-Klubu Na Rampě, v Liberci a v Hejnicích.

Nabídku projekcí Liberce, Hejnic a ostatních měst najsete na: http://www.outdoorfilms.cz

Věřím, že mohu snít / CZE / 8 min. / Režie: Petr Slanina
- lezec Adam Ondra a akrobatistka na laně Kristýna Vlčková. Věřím, že mohu snít je krátký dokumentární film. Vypráví o dvou mladých lidech, kterými jsou Adam Ondra a Kristýna Vlčková. Adam Ondra je již ve svých dvaceti letech celosvětově známým a uznávaným sportovním lezcem a Kristýna Vlčková se věnuje akrobacii na laně, na kterém v České republice nemá konkurenci. Film je beze slov a je založen pouze na obrazovém a hudebním vyjádření, skrze které nám představuje oba dva mladé lidi v jejich každodenním životě, který je úzce spojen s jejich vášní.
Trailer k filmu.

Šalený vychodňar / SVK / 15 min. / Režie: Rastislav Hatiar
– extrémní basejumping Romana Dubského
Film je čosi ako portrétom Romana Dubského, jediného Slováka, ktorý sa venuje extrémnemu športu basejumpingu.

Kongo: Velký projekt Inga / USA / 81 min. / Režie: Red Bull
– čtveřice extrémních kajakářů ve smrtících peřejích
Jak se připravit na něco, co nikdy nikdo nedokázal? Čtveřice extrémních kajakářů v čele se Stevem Fisherem vyráží na africký kontinent do smrtících peřejí Inga, které předchází pověst nejkrutějších bílých vod světa. Kdo přežije tuhle šílenou misi? A je to vůbec možné?
Trailer k filmu.

Nine Knights MTB 2012 / AUT / 5 min. / Režie: Lukas Tielke
– dechberoucí triky nejlepších mountainbikerů světa.
Sestřih nejlepších momentů z unikátní akce Suzuki Nine Knights Presented by G-SHOCK. Nejlepší mountainbikeři světa strávili týden v rakouském Wildkogelu, kde na jedinečné trati, v nadmořské výšce přes 2000 metrů, předváděli dechberoucí triky.
Trailer k filmu.

BESEDA: Martin Trdla - basejumping (skoky padákem z pevných objektů)


3_exfilfest.jpg